Instagram

5 wellness pobytů, na které nedají senioři dopustit

12.07.2019
Cestujeme po Česku

Které lázeňské a wellness pobyty patří mezi seniory k těm nejoblíbenějším?

 

1. Vincentka a architektura v Lázních Luhačovice

 

Lázně Luhačovice nadchnou příznivce minerálních vod. Právě ze zdejších pramenů se stáčí slavná Vincentka. Léčivou vodou můžete během wellness pobytu pro seniory nejen pít, ale také inhalovat nebo se v ní koupat. Vodoléčebné luhačovické procedury působí blahodárně na dýchací cesty a vám se bude dýchat jako nikdy před tím.

 

Ve volných chvílích mezi procedurami můžete na kolonádě obdivovat architekturu lázeňských domů navržených Dušanem Jurkovičem nebo si dopřát příjemnou procházku lesoparkem k místní přehradě.

 

2. Wellness víkend na zámku v Lázních Vráž

 

Lázně Vráž vás okouzlí svou polohou v malebném údolí řeky Otavy nedaleko Písku. Lázně sídlí v novogotickém zámku obklopeném anglickým parkem a umožňují svým návštěvníkům nerušeně načerpat fyzické i duševní síly ve vpravdě noblesním prostředí. Wellness pobyt v lázních Vráž zahrnuje dokonce hodinovou projížďku kočárem taženým koňmi okolní krajinou.

 

Relaxační účinek speciálního wellness pobytu pro seniory umocňuje široká nabídka procedur, kterou vám ve Vráži nabídnou a která zahrnuje nejmodernější lázeňské postupy jako floating, magnetoterapii a detoxikační zábaly i tradiční metody, mezi kterými nesmí chybět elektroléčba či rašelinové zábaly.

 

3. Velkolosinské procedury s termálním bazénem

 

Lázně Velké Losiny přistupují ke svým klientům maximálně zodpovědně. Proto je součástí wellness pobytu v losinských lázních vstupní lékařská konzultace a objednat se můžete na lázeňské procedury dle jeho doporučení. Místní termální sirná voda působí blahodárně na celý pohybový aparát i kožní nemoci jako ekzémy nebo lupénka.

Kromě toho si vyzkoušíte skupinové cvičení, namasírují vás a zabalí do parafínu. Během celého pobytu máte ve vybraných časech volný vstup do vnitřního termálního bazénu.

 

4. Křišťálově čistý vzduch a krásná příroda v Karlově Studánce

 

Lázně Karlova Studánka vás dokonale skryjí před okolním světem a nabídnou seniorům ničím nerušený odpočinek na wellness pobytu uprostřed lesů. Z plných plic si můžete užívat nejčistšího vzduchu ve střední Evropě a zpříjemnit si pobyt vodoléčebnými atrakcemi, protáhnout si tělo v termálním bazénu nebo výšlapem na Praděd.

Samozřejmostí je vstupní konzultace s lázeňským lékařem a tradiční léčebné postupy jako inhalace, rašelinové zábaly či uhličité koupele, které doplňují atraktivní lázeňskou nabídku.

 

5. Unikátní léčivá voda v Lázních Jáchymov

 

Lázně Jáchymov prosluly svou radonovou vodou, která pomáhá zmírňovat záněty a tlumí bolesti. To ocení každý, koho pobolívají klouby. Jáchymovská voda kromě toho pozitivně ovlivňuje krevní tlak a posiluje periferní nervový systém. Během wellness pobytu v Jáchymově si užijete hned několik druhů koupelí - radonovou, perličkovou s přísadou, bylinkovou i suchou uhličitou.

 

Kromě klasických lázeňských procedur vám v rámci wellness pobytu pro seniory nabídnou také masáž a závěrečný relaxační pobyt v solné jeskyni, kde posílíte svou imunitu a pročistíte si dýchací cesty.

 

Pečujte o své zdraví a vydejte si na wellness pobyt pro seniory. Na pobytu v lázních v rámci balíčku ušetříte až několik tisíc oproti klasickému ceníku a prospějete svému tělu.