Instagram

Jarní detoxikace v lázních

10.04.2018
Cestujeme po Česku

Přemýšlíte, že zima trvala příliš dlouho nebo se na vás v práci valí stále nové úkoly? Zvažujete, že začnete myslet více na své zdraví a že k tomu třeba přidáte i tak dlouho odkládanou změnu jídelníčku, popřípadě že začnete i cvičit? Ale nějak vám stále chybí ta příslovečná poslední kapka, která vás přiměje všechny ty plánované změny spustit? 
 

Jarní únava? Nejvyšší čas na detox!

 

Na jarní únavu vám sice lékař neschopenku nenapíše, ale přesto jde o velice rozšířený fenomén, který od února do dubna postihuje každoročně až dvě třetiny populace včetně dětí. Podle statistik jsou k ní ženy náchylnější čtyřikrát více než muži. Nabízíme vám možnost krátkodobých, třeba i jen víkendových pobytů v lázních nebo wellness hotelech. Nebude potřeba brát si v práci dovolenou ani jezdit nikam daleko. Možnost nastolení změny máte určitě i ve svém okolí. Tím, že změníte prostředí a odjedete z domova, snáze nastolíte všechny zvažované změny – počínaje stravováním přes pohybové aktivity až po absolvování nejrůznějších procedur, které vás budou hýčkat a určitě přispějí k upevnění vašeho zdraví. Myslíte si, že do lázní jezdí jen nemocní a starší lidé? Tak to už dávno není pravda. Věkový průměr lázeňských hostů se stále výrazně snižuje. A také sem jezdí i úplně zdraví lidé, kteří považují lázeňský či wellness pobyt za nejlepší prevenci proti možným budoucím neduhům.

 

Společenský život v lázních jako úspěšná prevence proti depresi

Do lázní se ovšem nejezdí jen kvůli procedurám a přírodním zdrojům, byť jsou velmi přínosné a mají dlouhou úspěšnou léčebnou tradici, ale také kvůli společenskému životu. Korzování po kolonádě, rozhovory nad kafíčkem v lázeňské kavárně, taneční večery a další společenské akce, jako jsou divadelní představení, přednášky, výstavy apod., vás naladí pozitivně a odplaví stres a napětí.

 

Konkrétní detoxikační pobyty nabízí lázně Jeseník a Tree of Life v Bělohradu.