Instagram

Co je wellness?

10.01.2021
Wellness

Význam slova wellness pochází z angličtiny - tzv. well being. Jedná se také o životný styl, kde převládá harmonie, vyrovnanost a spokojenost. Je opakem slova "illness" - onemocnění. Spousta lidí si přeje být v souladu sami se sebou, ale neví, jak na to. Wellness mu může pomoci v tom, že nastaví jeho vnější i vnitřní svět do klidu a pohody.

 

Jak o sebe správně pečovat?

Mezi hlavní cíle wellness patří cítit se skvěle nejen fyzicky, ale i psychicky. K tomu slouží různé meditace, které pečují o náš vnitřek a různé hýčkací procedury, které pečují o váš zevnějšek. Spojením těchto aktivit se cítíme plní energie, spokojeně a máme dostatek sebedůvěry. V dnešní době jsou velmi populární také domácí spa, které mohou vypadat různě. Jejich výhodou je, že nemusíte nikam cestovat a sami si jej vytvoříte podle vlastních představ. Můžete si zařídit na terase různé odpočinkové zóny a relaxovat tak pod širým nebem. Je možné si také zařídit v rámci bydlení speciální místnost, kde umístíte např. infra saunu nebo menší vířivku. 

Pokud nepatříte k lidem, kteří mají dost prostoru na "domácí spa", doporučujeme jednou za čas navštívit alespoň na 1 den spa. Doporučujeme například denní spa v lázních Hodonín. Zde si užijete saunu, whirpool i bazén. Součástí bývají i procedury, které dodají vašim chvilkám potřebné uvolnění. Takových míst je v Česku poměrně hodně, takže stačí využít jejich služeb a uklidnit tak své tělo i mysl.

Co je wellness?

 

Kam zajet za wellness?

 

Existují různá wellness centra, ve kterých si můžete dopřát nejrůznější procedury vedoucí k posilnění fyzického a psychického zdraví, odpočinku, ale i ke zkrášlení. Obvykle jsou součástí nějakého hotelu nebo lázní. Wellness procedury zahrnují především finskou saunu, infrasaunu, parní kabinu, aroma kabinu, whirlpool, masážní sprchy, solárium, rozmanité masáže, např. klasickou masáž, masáž lávovými kameny, masáž baňkami, thajskou masáž, aromatickou masáž, čokoládovou masáž, indickou masáž, masáž lomi a lomi atd. Oblast wellness se rozvíjí, takže se do ní promítají stále nové procedury i aktivity. Fantastickou novinku nabízí například Augustiniánský Dům v Luhačovicích, který nově otevřel "meditační jurtu".

 

Není náhodou, že se wellness dostává do popředí právě v dnešní hektické době, ve které se téměř každý člověk potřebuje na chvilku zastavit a zaměřit se více na péči o své fyzické a duševní zdraví. Mnozí mají tendence ho zanedbávat. Wellness přichází jako trend pro moderního člověka, který chce o sebe dbát. Dopřejte si jednou za čas i fantastickou aromakoupel plnou pohody a relaxace. Esenciální oleje prostupují do těla dechem i pokožkou a pozvolna jej uklidňují, regenerují, příjemně stimulují nebo osvěžují.